DE KRACHT VAN SCHOMMELEN - DEEL 1 - Hippe Schommels
Favicon | Hippe schommels
Gratis verzending voor iedere schommel
Binnen 2 dagen bezorgd
Achteraf betalen mogelijk
Leuk verpakt voor elke gelegenheid
Gratis verzending voor iedere schommel
Binnen 2 dagen bezorgd
Achteraf betalen mogelijk
Leuk verpakt voor elke gelegenheid

WEGENS VAKANTIE WORDEN ALLE BESTELLINGEN VANAF 10-06 VERZONDEN.

Gebruik code: LENTE10 voor 10% korting

WEGENS VAKANTIE WORDEN ALLE BESTELLINGEN VANAF 10-06 VERZONDEN.

DE KRACHT VAN SCHOMMELEN – DEEL 1

DE KRACHT VAN SCHOMMELEN – DEEL 1

Baby’s en kinderen ontwikkelen zich in bepaalde patronen. Zo leren ze bijvoorbeeld om eerst zelfstandig rechtop te kunnen zitten, voordat ze leren om te kruipen, tijgeren en uiteindelijk lopen. Een baby speelt niet alleen om hij/zij dit leuk vindt, deze tijd is juist cruciaal om de hersenen, de (fijne) motoriek en de sensoriek te kunnen ontwikkelen.

Zo ook schommelen. Schommelen is meer dan alleen een leuke activiteit voor baby’s en kinderen. Het heeft veel voordelen voor hun fysieke, emotionele, sociale en neurologische ontwikkeling. Baby’s en kinderen houden van schommelen omdat het leuk is en voelt alsof ze vliegen, maar terwijl ze met hun benen pompen en schommelen, maken hun hersenen en lichaam grote vorderingen.

In onze blog serie gaan we deze vorderingen voor u zo goed mogelijk toelichten. In deel 1 gaan we de voordelen voor het sensorische systeem en het evenwichtsorgaan bespreken. Uiteindelijk weet u waarom schommelen behalve leuk, ook zo belangrijk is voor uw baby of kind.

Een ontwikkeld zintuiglijk systeem helpt ook bij ruimtelijk inzicht, oftewel het vermogen om te begrijpen waar je lichaam zich in de ruimte bevindt in relatie tot andere mensen en objecten. Schommelen helpt de hersenen van baby’s en kinderen om ruimtelijke informatie te ordenen. Ruimtelijk inzicht is een complexe vaardigheid die baby’s en kinderen al vroeg ontwikkelen.

Schommelen kan het ruimtelijk bewustzijn vergroten en kinderen leren hoe ze moeten reageren als hun lichaam van locatie en beweging verandert.

Een sterk ruimtelijk bewustzijn helpt kinderen later bij andere activiteiten, zoals klimmen en balanceren, en helpt kinderen om wendbaarder en flexibeler te zijn in hun bewegingen.

Het evenwichtsorgaan
Schommelen helpt kinderen ook om hun evenwichtsgevoel te versterken, dat geworteld is in de oren. Het evenwichtsorgaan in het binnenoor geeft signalen aan de hersenen als het lichaam beweegt en vertelt kinderen waar hun lichaam zich in de ruimte bevindt en hoe ze bewegen.

Schommelen helpt bij de ontwikkeling van de receptoren van het evenwichtsorgaan, wat de verbinding tussen het oor en de hersenen versterkt voor een beter evenwichtsgevoel.

Wanneer kinderen een sterk ontwikkeld vermogen hebben om te voelen hoe hun lichaam beweegt en in balans is, leidt dit tot een betere hand-oogcoördinatie en sterkere spieren. Het evenwicht van het binnenoor en een sterk vestibulair gevoel leiden tot een sterker lichaamsbewustzijn, wat een essentiële vaardigheid is voor kinderen. Lichaamsbewustzijn helpt hen te beseffen hoe hun lichaam beweegt en waar het zich in de ruimte en in relatie tot andere mensen en voorwerpen bevindt. Schommelen is vooral gunstig voor kinderen met sensorische verwerking stoornissen, die meestal optreden wanneer het vestibulaire systeem niet correct communiceert met de rest van het lichaam. In deze gevallen is vaak extra aandacht en oefeningen nodig om de balans van het binnenoor en het vestibulaire gevoel te versterken.

Verkrijgbaar bij Hippe Schommels
Uiteraard zorgen onze baby- en kinder schommels voor een gezonde ontwikkeling, maar ze zijn daarnaast ook veilig en een ware eyecatcher in het interieur. In tegenstelling tot veel ander kinderspeelgoed gebruiken wij bij Hippe Schommels zachte kleuren en materialen die niet misstaan in de moderne woon- speel- of slaapkamer!

De schommelstoeltjes en schommelzitjes van Hippe Schommels zijn geschikt voor baby’s en kinderen vanaf 6 maanden oud.

De leeftijd van 6 maanden is de geschatte leeftijd wanneer een baby zelfstandig rechtop kan zitten. Vanaf deze leeftijd is bijvoorbeeld geschikt om het leuke schommelstoeltje ‘Teddy’ te gebruiken. Dit schommelstoeltje biedt aan elke zijde steun voor uw baby en beschikt tevens over een veiligheidsriempje. Afhankelijk van de groei zijn schommelstoeltjes van het type ‘Teddy’ te gebruiken tot ongeveer 4 jaar oud. Daarnaast biedt Hippe Schommels ook schommels aan voor kinderen vanaf de leeftijd van 1 jaar, zoals de schommel ‘Nio’. Deze schommelzitjes hebben geen veiligheidsriempje meer, maar bieden wel nog veiligheid door middel van de speciale stang aan de voorzijde. Uw kind moet in staat zijn zelfstandig de schommel vast te houden.

Aandachtspunten bij het schommelen: Zeker als uw baby voor het eerst in de schommel zit, begin rustig! Het komt vaak voor dat uw baby de eerste keer wat angstig is. Troost uw baby, geef veel complimentjes en zorg dat uw baby u kan zien wanneer u begint met schommelen. Ook kunt u de beleving van uw baby bevorderen door af te tellen, bijvoorbeeld “1-2-3-KLAAR-SCHOMMELEN MAAR”.

Welke schommel u ook kiest, 1 ding is zeker; Laat uw kleintje genieten in stijl, dat is waar Hippe Schommels voor staat.